Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jennifer Aniston

Herečka

Datum narození:
11.02.1969

Místo narození:
Sherman Oaks, California, USA

                                                                              Znamení:
                                                                               Vodnář



Odkazy:

Kontakt:
C/O Creative Artists Agency
9830 Wilshire Blvd
Beverly Hills, CA 90212
USA

Životopis:
Jennifer Aniston je dcera herce Johna Anistona (hvězda NBC televizního seriálu Tak jde čas "Days of Our Lives") a matky herečky/modelky. Jennifer vyrůstala v prostředí filmového podnikání. Je řeckého původu a rok svého dětství strávila právě v Řecku spolu se svými rodiči. Když však její otec dostal roli v sérii Love of Life, celá rodina přemístila do New Yorku (V době kdy ji bylo 9 let). Ve věku jedenácti let začala navštěvovat divadelní klub Rudolf Steiner School, kde se věnovala také kreslení. Její zkušenost z Rudolf Steiner School jí umožnila objevit spalující vášeň pro svět umění, kde záhy prokázala své kvality. Pár jejich maleb bylo dokonce vystaveno v prestižním newyorském Metropolitan Museum of Art (Metropolitní Muzeum Umění).

Svou hereckou kariéru započala na newyorské škole High School of the Performing Arts, kde promovala v roce 1987. Po jejím dokončení v roce 1987 vytvořila několik vynikajících divadelních rolí ve hrách jako "For Dear Life" v Public Theatre nebo v "Dancing on Checker's Grave". Jejím televizním debutem se stala TV serie "Molloy", a poté následovaly další jako "Ferris Bueller", "The Edge" a "Muddling Through", "Herman's Head", "Quantum Leap" a "Burke's Law". Také si zahrála ve filmu s keltskou tématikou "Leprechaun" (1993), ale film byl naprostý propadák.

Role upovídané Rachel Green v televizním seriálu Přátelé "Friends", kde měla původně hrát roli Moniky ji vynesla dvě nominace na Emmy v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli a čtyři People’s Choice Awards v kategorii Nejlepší herečka v komedii. Byla rovněž nominována na Zlatý globus v kategoriích Nejlepší herečka ve vedlejší roli v komedii, dramatu nebo minisérii. Svou první Emmy získala v roce 2002 v kategorii Nejlepší herečka v komediální sérii, o rok později v té samé kategorii získala nominaci na Zlatý globus a letos nominaci na cenu Emmy. Z Jennifer se najednou od roku 1994, kdy přišla první série Přátel stala hvězda a sex symbol. Její charakteristický účes inspiroval hodně žen po celém světě. Bylo natočeno již mnoho serií a všechny obletěly svět s velkým úspěchem. Po boku Jennifer se v Přátelých objevili Courteney Cox-Arquette, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer a Lisa Kudrow.

S Anistoninou nenadálou slávou přišly filmové nabídky. Nejprve vytvořila menší role v produkci Edwarda Burnse v romantické komedii Ona, jedině ona "She's the One" (1996) po boku Cameron Diaz. Hlavní role pak ztvárnila v romantické komedii Perfektní záskok "Picture Perfect" (1997).

Po boku Bena Stillera si zahrála ve filmu Riskni to s Polly (2004). Zahrála si také v komediálním hitu Toma Shadyaca Božský Bruce (2003) s Jimem Carreym a Morganem Freemanem a kritiky ceněném snímku Miguela Artety Hodná holka (2002) s Jakem Gyllenhaalem, Johnem C. Reillym a Zooey Deschanel. Tato role jí vynesla nominaci na Independent Spirit Award a film jako takový byl v roce 2002 velmi vysoko ceněn kritiky festivalu Sundance.

Mezi její další filmy patří např Rocker (režie Stephen Herek, 2001) s Markem Wahlbergem, Perfektní záskok Glenna Gordona Carona s Kevinem Baconem a Olympií Dukakis, kritiky ceněný film Objekt mé touhy s Paulem Ruddem. Ve filmu Co je šeptem..., ztvárnila roli Sarah Huttinger, která se začne shánět po filmu Absolvent z roku 1967, protože pojme podezření, že její rodina mohla být pro tento příběh inspirací. Babička Katharine by byla onou svůdkyní z filmu a její vlastní matka dívkou, která utekla s tajemným mladíkem, po jehož totožnosti začne Sarah pátrat. Zahrála si zde s Kevinem Costnerem a Shirley MacLaine.

V roce 2005 si zahrála po boku Clive Owena hlavní roli ve filmu Hra s nevěrou (režie Mikael Håfström), kde se objevila jako šarmantní, krásná a svůdná Lucinda Harris, kterou sama Aniston označuje za zajímavou, ale zmučenou ženu. Po boku Vince Vaughna ztvárnila na jaře 2006 roli v romantické komedie The Break Up.

Dokonce se objevila v reklamě na mléko společně s Lisou Kudrow , v instruktážním videu k Win95 s Matthewem Perrym a na CD-ROM režírovaném Stevenem Spilbergem. Co se osobního života týče údajně prý také chodila se všemi třemi mužskými představiteli z "Přátel". V současnosti žije v Los Angeles.
Ve zkratce:
Koníčky: procházky v přírodě, camping
Filmografie:
2004 Untitled Jennifer Aniston Project
2004 Untitled John Hamburg Project - Polly Prince
2004 Riskni to s Polly /Along Came Polly/ - Polly Princ
2003 Božský Bruce /Bruce Almighty/ - Grace Connelly
2002 Good Girl, The
2002 Love, Sex, Drugs & Money
2001 I've Got 2 Babe - Rachel Green
2001 Bad Hair Days
2001 Rocker /Rock Star/ - Emily
2000 Time of our Lives
1999 Železný obr /The Iron Giant/ (hlas Anne Hughes)
1999 Maléry pana Šikuly /Office Space/ - Joanna
1998 Objekt mé touhy /The Object of My Affection/ - Nina Borowski
1998 Waiting For Woody - samasebe
1997 Perfektní záskok /Picture Perfect/ - Kate Mosley
1997 Till There Was You - Debbie
1996 Sen pro nespavce /Dreams For An Insomniac/ - Allison
1996 Ona, jedině ona /She's the One/ - Reene
1995 Microsoft Windows 95 spolu s Matthew Perry
1994 Přátelé /Friends/ - Rachel Karen Green
1994 Muddling Through - Madeline Drego Cooper
1993 Leprechaun - Tory
1992 The Edge (kreslená komedie)
1990 Camp Cucamonga - Ava
1990 Ferris Bueller (TV show) -Jeanie Bueller
1990 Molloy - Courtney

role pro televizi:
1999 South Park (hlas) "RainforestSchmainforest" (4/7/1999)
1998 VH1 Divas Live (TV)
1998 Ellen "A Hollywood Tribute (2)" (5/13/1998)
1998 Hercules (hlas Gallitei)
1995 The Larry Sanders Show (as herself) "Conflict of Interest" (9/27/1995)
1996 Partners (CPA Suzane) "Follow the Clams?" (2/12/1996)
1994 Burkes Law (Linda Campbell) "Who Killed the Beauty Queen?" (1/28/1994)
1992 Herman's Head (Suzie Brooks) "Twisted Sister" (5/10/1992)
1992 Quantum Leap "Nowhere to Run" (10/6/1992)

reklama:
The More You Know for NBC 96/99
L'Oreal
Lynx

nekomerční tvorba:
Dancing on Checkers Grave
For Dear Life

ostatní:
CD Rom: - Laura
Režírování: Friends 2001-2002

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oprav kontaktu

(elisak, 28. 8. 2008 18:53)

Jennifer je nádherná a skvělá žena
kontakt:Warner Bros.Studio 300 South TV plaza
Build.136,Rm 226
Burbank,CA 91505
USA